Gençler gelecekten umutlu

    0

    Önümüzdeki 20 yılda yaşanacak teknolojik inovasyonun gelecek üzerinde olumlu etkileri olacağına inanılıyor. Vodafone’un yaptırdığı araştırmaya göre gençlerde bu oran yüzde 62 ile en yüksek seviyede

    Vodafone Geleceğe İyimser Bakmak adlı araştırmasını yayınladı. İnsanların gelecek beklentileri hakkında ne kadar iyimser ya da kötümser olduklarını ölçen araştırmaya 14 ülkeden 12 bin 766 kişi katıldı. Avustralya, Hindistan, Güney Afrika, Çekya, İrlanda, İspanya, Almanya, İtalya, Türkiye, Yunanistan, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık, Macaristan ve Portekiz’de yapılan araştırmaya göre her yaştan insan, önümüzdeki 20 yılda yaşanacak teknolojik inovasyonun gelecek üzerinde olumlu etkileri olacağına inanıyor.
    Gençler gelecekten daha da umutlu.
    Araştırmada gelecek hakkında en iyimser olanların, 18-24 yaş arası olduğu ortaya çıktı. Katılan gençlerin yüzde 62’si, yaşam standartlarının 20 yıl sonra çok daha iyi olacağını düşünüyor.

    TÜRKİYE % 56 İYİMSER
    Yaşam standartlarının daha iyi olacağına en fazla inanan ülke yüzde 78 ile Hindistan olurken, en az inanan ülke yüzde 32 ile Birleşik Krallık oldu. Araştırmaya Türkiye’den katılanların yüzde 56’sı, gelecek 20 yılda ülkedeki yaşam standartlarının daha iyi olacağına inanıyor. Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı Serpil Timuray, “Önümüzdeki 20 yılda yapılması beklenen teknolojik inovasyonların herkesin hayatında olumlu etkisi olacağının altını çizmek gerektiğini düşünüyoruz. Teknoloji karmaşık olabilir, bunaltıcı olabilir, bazen de insanları yabancılaştırabilir. Ama aynı zamanda, biliyoruz ki, dijital inovasyonların bireyler ve toplum için faydası büyüktür” dedi. Bu bakış açısını dile getirmek üzere, Vodafone markasını ‘geleceğe iyimser bakmak’ temasıyla yeniden konumlandırdıklarını belirten Timuray, “Vodafone’da yaptığımız en büyük değişiklik, yeni sloganımız ‘The future is exciting. Ready?’ Bunun ilk bölümü yerel dillere çevrilecek.
    ‘Ready?’ ise İngilizce olarak kullanılacak” dedi.

    Geleceğin Şehirleri
    Gelecek 20 yılda, şehirler bugüne kıyasla hem yaşamak için çok daha temiz ve sağlıklı hem de çok daha farklı olacak. Gökdelenlerin çatısındaki “dikey ormanlar” dahil yeni yeşil alanlar havayı temizleyecek. Evler, üç boyutlu (3D) yazıcılardan basılacak

    100 Terawatt’lık Dünya
    İnsanoğlu 100 terawatt’lık ucuz ve temiz enerjiye erişim sağlayabilecek. Bu, günümüzde üretilen enerjinin (17.5 terawatt) beş katı. Bu enerji bolluğuna geçiş, pencere, duvar ve hatta bazı otoyollara görünmeyecek şekilde yerleştirilen güneş panelleri ile sağlanacak.

    OnlIne Nesneler
    Günlük kullandığımız ve internete bağlı sensör teknolojisi içeren nesnelerin sayısı artacak. Bu da şirketlere, evlere ve bu ikisi arasında gidip gelen her şeye akıllı çalışma imkânı verecek. Tarımsal nesnelerin interneti ile gıda üretimi yüzde 70 artabilecek.

    Zeki Asistanlar
    Yapay zeka alanındaki gelişmelerle birlikte makineler insan zekasını her geçen gün daha çok destekleyecek. Kişisel asistanımız haline gelecek yapay zeka, ihtiyaçlarımızı öngörerek önemsiz işlere daha az vakit harcamamızı sağlayacak.

    Kişisel İlaç ve tedavi
    Bireyin bağışıklık sistemini hastalığa karşı koruyan “canlı ilaçlar” sayesinde kişiye özel fiziksel tedaviler mümkün olabilecek. Böylece, herkese uygulanan tek tip sağlık hizmeti sona erecek. Kişiye özel ilaç ve tedavi olacak.

    Önceliklerin Değişmesi
    Genç nesillerin etik ve çevresel değerleri, işletmeleri kârlılığa değil amaca yönelik çalışmaya zorlayacak. “Tehlikeli, kirli ve sıkıcı rollerin” otomasyonla halledilmesi sonucu, insan yaratıcılığı daha da değer kazanacak

    Mega Su Projeleri

    Yazının devamı için