Gençlerbirliği-Fenerbahçe elele tura koştu: 2-2

0

Gençlerbirliği – Fenerbahçe: 2-2

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Ümit Öztürk, Kerem Ersoy, Osman Gökhan Bilir

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Dos Santos, Kulusic, Halil İbrahim Pehlivan (Dk. 46 Vedat Muric), Isaah, Scekic (Dk. 46 Milinkovic), Ring (Dk. 71 Matei), Khalli, Aydın Karabulut, Serdar Gürler

Fenerbahçe: Fabiano, Savaş Polat, Yiğithan Güveli, Kadir Kaan Özdemir, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan, Salih Uçan, Karavaiev, Caner Koca (Dk. 46 Alper Potuk), Stoch, Chahechouhe (Dk. 83 Muhammed Samed Karakoç)

Goller: Dk. 24 Karavaiev, Dk. 43 Caner Koca (Fenerbahçe), Dk. 29 Serdar Gürler (Penaltıdan), Dk. 83 Vedat Muric (Gençlerbirliği)

Kırmızı kart: Dk. 26 İsmail Köybaşı (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 39 Scekic (Gençlerbirliği), Dk. 65 Yiğithan Güveli, Dk. 80 Salih Uçan (Fenerbahçe)

 Ziraat Türkiye Kupası 5. hafta müsabakasında maç öncesinde gruptan çıkmayı garantileyen Gençlerbirliği ile Fenerbahçe 2-2 beraber kaldı. Bu sonucun ardından Gençlerbirliği liderliği, Fenerbahçe ise 2. olarak gruptan çıkmayı garantiledi. Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe’nin golleri 24. dakikada Oleksandr Karavaiev ile 43. dakikada Caner Koca kaydederken, Başkent temsilcisinin golleri ise 29. dakikada penaltıdan Serdar ile 83. dakikada Vedat Muriqi’den geldi. 26. dakikada ise İsmail Köybaşı kırmızı kart gördü.
Gruptaki diğer maçta ise Amed Sportif Faaliyetler ile Menemen Belediye Spor karşı karşıya geldi. Bu mücadele de 2-2 eşitlikle sonuçlandı.


5. hafta sonuçlarının ardından C Grubu’nda Gençlerbirliği 13 puanla birinci, Fenerbahçe 8 puanla ikinci, Menemen Belediye Spor 4 puanla üçüncü, Amed Sportif Faaliyetler de 2 puanla grubun son sırasında yer aldı.
Fenerbahçe, gruptaki 6. ve son hafta mücadelesinde 25 Ocak Çarşamba günü Kadıköy’de Amed Sportif Faaliyetler’i konuk edecek.

Dirk Advocaat: “Mücadele anlamında iyi bir görüntü sergiledik”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat, Gençlerbirliği karşısında 10 kişi kalmalarına rağmen mücadele anlamında iyi bir görüntü sergilediklerini söyledi.


Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa maçı değerlendiren Dirk Advocaat, “Oyuncularım tebriği hak ettiler. 70 dakikalık bir bölümü 10 kişiyle oynamak durumunda kaldık. Oyuncularım mücadele anlamında çok iyi bir görüntü sergilediler. Buradan iyi bir skorla ayrılabilmek için çok mücadele ettiler. Bazı oyuncularımız teknik heyete gerçekten Fenerbahçe’de kalmak istediklerini gösterdiler. Bu önemliydi. Genel anlamda 2-2 kabul edilebilir bir skor bizim için” dedi.
İsmail Köybaşı’na verilen kırmızı kartla ilgili de konuşan Advocaat, “O pozisyona penaltı verilebilir ama hakem 2 cezayı birden verdi. Penaltı verdi, aynı zamanda kırmızı kart verdi, 2 cezayı birleştirdi hakem. Biz bu ligde fazla sayıda böyle pozisyonlarda penaltı verilip sarı kart verildiğini gördük ama bu akşam hemen kırmızı kartı çıkardı. Çok hoşuma gittiğini söyleyemem” ifadelerini kullandı.
Son olarak transfer sorusuna yanıt veren Dirk Advocaat, “Çok fazla isim okuyorum ben de. 14 gün içinde takımımıza kimin katılacağını hep birlikte göreceğiz. Aslında burada tek mesele bizim kimi istediğimiz değil. Kimin buraya gelmek istediği de bizim için büyük önem taşıyor. O nedenle Fenerbahçe kadrosuna şu anda kimin katılacağını söylemek zor, bekleyip görelim. Mehmet Ekici beğendiğimiz bir oyuncu. Trabzonspor’a da zaten isteğimizi gösterdik, o oyuncuyu buraya getirmek istediğimizi söyledik. 4 ay kalmış sözleşmesi, vermek istediğimiz bir para söz konusu. Ben bu kararı tuhaf buluyorum. Belki de arkasında başka bir şey var bunun. Neden böyle yapıyorlar anlayamıyorum” şeklinde konuştu.

Basın Toplantısı
Teknik Direktör Dirk Advoocat maç sonrası basın toplantısında soruları yanıtladı. “Oyuncularımla gurur duyuyorum. Gerçekten bugün çok çalıştılar, hak ettiğimiz sonuçla ayrılıyoruz.
Stat da şartlar futbol oynamaya müsaitti, sadece soyunma odaları biraz küçüktü.Grup sonrası tek maç,  diğerleri çift maç. Neden böyle. Bu bizim sahamızda da böyle olabilirdi. Neden sonrası çift maç?
Medipol Başakşehir’e çok saygı duyuyorum. Yapılan iş çok başarılı. Kimse bu kadar uzun formlarını sürdüreceğini beklemiyordu belki. Biz onları yenebilecek durumdayız. Bundan hiç şüphemiz yok. Onları yenecek ve kaliteli oyuncularımız var.
Başkanımız ve yöneticilerimiz takıma yeni oyuncular getirebilmek için her şeyi yapıyorlar. Onlar yeni oyunculara hayır demiyorlar, bizimle çalışma gayretindeler. Bu takımı nasıl daha iyi hale getirebiliriz  düşüncesi içindeyiz. ”

 KASIMPAŞA – SANCAKTEPE BELEDİYESPOR: 6-1

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında iç sahada Gençlerbirliği’ni 3-0 yenerek ligde ikinci bölüme iyi başlayan Kasımpaşa, kupada B Grubu’nda 5 maçta elde ettiği 12 puanla bir üst tura yükselmeyi de garantiledi.

B Grubu’nda 13 puanla lider olan Çaykur Rizespor gruptan çıkmayı daha önce garantilemişti. 3 puanı bulunan Sancaktepe ile 1 puanlı İnegölspor’un ise iddiası kalmadı.

STAT: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
HAKEMLER: Özkan Çeliker, Gökmen Olgaç, Mehmet Yıldırım
KASIMPAŞA: Eray Birniçan, Onur Ural, Burak Turan, Otigba, Bozhikov, Shala, Ahmet Ildız, Andre Castro (Dk. 46 Hakan Demir), Turgut Doğan Şahin (Dk. 68 Kubilay Akyüz), Eduok (Dk. 58 Adem Büyük), Batuhan Altıntaş
SANCAKTEPE BELEDİYESPOR: Mehmet Doğan, Caner Solmaz, Samet Akaydin, Erdinç Kedikli, Bahadır Erol, Süleyman Olgun (Dk. 65 Ersin Aslantoğ), İrfan Akgün, Selim Kayacı, Anıl Gir (Dk. 46 Hamza Ok), Umut Koçin, Nuri Kaya
GOLLER: Dk. 11 Andre Castro, Dk. 16 Otigba, Dk. 38 Eduok, Dk. 42 ve 59 Batuhan Altıntaş, Dk. 62 Adem Büyük (Kasımpaşa), Dk. 70 Adem Büyük (Kendi kalesine) (Sancaktepe Belediyespor)
SARI KART: Dk. 21 Andre Castro (Kasımpaşa)

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz