‘23 Nisan’ yasaklaması mı

5
Latest posts by Sinan Eskicioğlu (see all)

Bugün 23 Nisan.

23 Nisan 1920’de Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği gün.

Bugün milleti temsil eden Birinci Meclis açıldı. Milleti temsil eden ve milletin temsilcilerinden oluşan kişiler Meclis’te toplandılar.

Korona sebebiyle İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine ‘23 Nisan Sokağa Çıkma Kısıtlaması’ hakkında genelge gönderdi.

Bu genelgeye göre: ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonuna özel sokağa çıkma kısıtlaması 22 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak.

Ve soruyoruz:

Neden?

Çünkü korona kısıtlamaları kapsamında.

Korona’nın ne kadar tehlikeli olduğunu 23 Nisan’da mı anladık?

Parti kongrelerinde ‘korona’ tehlikeli değil mi idi acaba?

Ya da daha evvelsi gün ele aldığım cenaze töreninde korona tehlike arz etmiyor muydu? 

Ne kadar komik bir durum bana göre, ama trajikomik.

Çifte standart da desek olur sanırım.

Korona’nın tehlikesini ve resmi tatilden de faydalanarak kısıtlama günlerini Perşembe’den başlatmanın altında, bana sorarsanız, korona riski olduğunu sanmıyorum.

Korona sebebiyle değil bu yasak.

Kısıtlamayı Perşembe gününden başlatmak bana göre fırsatlardan yararlanarak şark kurnazlığı yapmak.

Nasıl olsa resmi tatil, nasıl olsa sayılar yüksek (Sayıların artmasının riskini ön plana alarak kendimize kalkan oluşturabiliriz düşüncesi) diyerek 23 Nisan gibi önemli bir günün değerini azaltmaya çalışabiliriz, amacıdır bu.

Bu işin lam’ı cim’i yok.

Bu milleti bu kadar da aptal yerine koymayın. Herkes her şeyin farkında…

Daha önceki zamanları sizlere hatırlatayım isterseniz aziz milletimizin yöneticileri!

1990’larda iktidarda olanların dindar insanları yok saymaya çalıştığını bahane ediyorsunuz ya, biraz da oradan mağduriyet oluşturuyorsunuz.

İşte bugün siz aynısını yapıyorsunuz.

Bahaneler ileri sürerek dayatmalarla insanların önem verdiklerini yok sayma gayreti içindesiniz.

‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ bahanelerle geçiştirilemeyecek kadar önemli, kısıtlamaları öne sürerek görmezden gelinemeyecek kadar millete ve halka haizdir.

Devletin imkanlarını kullanarak yapılan bu davranışın, verilen bu kararın milletimize nasıl kötü etki bıraktığını belki bugün anlamayacaksınız. Zaten anlasanız böyle bir kararda ısrar etmezdiniz. Ama önümüzdeki günler, aylar ve yıllar bunun yanlışlığını gözler önüne serecek.

Parti kongrelerinde, dini grupların yöneticilerinin cenazelerinde hoyratça hınca hınç meydanları ve salonları dolduran insanları düşünerek 23 Nisan’ı görmezden geliyorsanız, bu da yanlış.

Devlet, vatandaşının yanlışlarını onaylamak için değil vatandaşlarının yanlışlarını yumuşaklıkla uyarmak ve onları doğruya kanalize etmek için vardır.

Mübarek Ramazan gününde Ramazan’a has bir örnekle açıklamaya çalışayım.

Hani eskiden oruçları tutar ve Bayram’ı kutlardık.

Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun derdik.
O vakitler TRT’de de programlar olur ısrarla ‘Şeker Bayramı’ derlerdi.

Müslümanlar da doğal olarak rahatsız olur, hatta rencide olduklarını hissederlerdi. Alenen saygısızlıktı.

23 Nisan’a yönelik kısıtlama uygulanması, emin olun bundan çok ama çok daha fazla rencide etti.

Sevgi ve Bilgiyle kalın

Önceki İçerikMagazinsel istihbarat, Hizmet Pasaportu ve kayıp atlar
Sonraki İçerikDünya gençler boks şampiyonu oldu..
Sinan Eskicioğlu kimdir? 1974 İzmir’de dünyaya geldi. Agah Efendi İlkokulu’nda eğitim hayatına başladı. İzmir İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra ÖSYM sınavlarında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı. Kelam dalında ‘Allah’ın iradesi ve Nedensellik Problemi’ isimli bitirme teziyle, gecikmeli olarak 2000 yılında üniversiteden mezun oldu. 28 Şubat sürecinin etkisiyle İlahiyat fakültesi mezunlarının öğretmen yapılmaması yüzünden 2002 yılına kadar ticaretle ilgilendi. 2002 yılında D.E.Ü. İlahiyat Fakültesi’nde Din Felsefesi dalında yüksek lisansa başladı. Aynı yıl yüksek lisans programını yarıda bırakıp Almanya’ya gitti. Almanya’da Diyanet’e bağlı çeşitli camilerde eğitmenlik ve öğretmenlik yaptı. Duisburg-Essen Üniversitesi Sosyal işler ve yöneticilik bölümünde eğitim aldı. 2007-2011 yılları arasında IGMG (Avrupa Milli Görüş)’de Düsseldorf Bölgesi Eğitim Merkezi müdürlüğü ve bölge eğitmeni olarak çalıştı. 2011-2013 yılları arasında Osnabrück Üniversitesi Protestan Mezhebi bölümünde eğitimine devam etti. 2016 yılından itibaren Ocak Medya gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. 2020 yılında gazetenin genel yayın yönetmenliğini üstlenen yazar Almanca, İngilizce bilmektedir. şimdiye kadar yayınlanmış olan yedi kitabı vardır. Yok Edin İnsanın İnsana Kulluğunu- Kişiselleştirilmiş İslam, Zeytin Ağacı (Roman), Katar istanbul, Müslüman Kardeşlerden Ak Parti’ye İslamcılık., Tarihteki Dindar Zalimler. İbn Sina, İbn Haldun

5 YORUMLAR

  1. Yaşım 40. Çoçcukluğum da bu 23 Nisan kutlaması tamamen işkenceydi.Okula giderdik daha 1. sınıfta müdür takozu bizi alır mahalle mahalle ayaklarımıza kara sular inene kadar gezdirirdi. Bayrak sallamaz ve koroya katılmazsan arkadan gelir kafamıza bı tokat yapıştırırdı.. 2.sınıfta bu işkenceye maruz kalmamak için okula gitmedim. Ertesi gün müdür teke tek sınıfları gezerek 23 Nisan’da okula gelmeyenleri sıra dayağına çekti. Bu bana ders oldu. 23 nisandan ve 29 Ekim’den sonra üç gün boyunca okula gitmedim. Dayaktan kurtuldum. En iyisi dini bayram yaaa… kutlasan da kutlamasan da karışan yok.

  2. Sayın yazarın kendi alanında ki teolojik yazılarını daha beğeniyle okuduğumu ifade etmek isterim… ( politik konulara çok bulastirmadigi zaman)

    Kuran-ı anlamak yeni neslin din anlayışı vs. Cidden iyi tespitleriniz var.. ama siyaset yazılarınızda kusura kalmayın ama 70 yaşlarındaki Chp li bir teyzemin verdiği tepkileri veriyorsunuz..

    ” Bu işin lam’ı cim’i yok.

    Bu milleti bu kadar da aptal yerine koymayın. Herkes her şeyin farkında… “”

    Hemen hemen aynı cümleler…
    Yanlış anlamayın Ak partiyi elestirmeyin demiyorum.. Elbette eleştirilecek.. kongreler vs. Savunulacak bir tarafı yok…
    Eşim öğretmen… ve 23 Nisan kutlamalarını internet üzerinden o kadar güzel bir program yaptı ki tüm turkiyeden katılımla harika zevkli ve eğlenceli geçti…

    Geçen sene ramazan bayramı da kapanmıştı… teravihlerde kapalı.. belki bu sene ramazan bayramı da kapalı olacak… şimdi ” milleti aptal yerine koymayın leba leb kongre yaptınız… bizde bayram yapacaz yasakları kaldırın “mı diyelim…
    Yani bana göre şark kurnazlığı yok..
    23 Nisan ‘ın değerini azaltma girişimi de hissetmiyorum hatta siyasi iktidar bu bayramları kullanarak daha çok etkileşim içine girmeye çalışıyor…

    Bu yorumumdan muhalifliginize karşı olduğumu belirtmek istemiyorum yanlış anlaşılmasın bilakis daha etkili ( sloganik olmayan) muhalif düşünceler çok da hoşuma gider… ( özellikle soner yalçın yazıları. Motif gibi işler yazılarını.. ön araştırmalarını çok iyi yapar..)
    Sevgiyle ve bilgiyle kalın…

  3. ben kimseyi tanımadığım için güncel konularda konuşanları ilk dinlediğimde çoğunlukla aynı ikilemi yaşıyorum. konuşanı dinlerken başlarda ‘bu adam tam benim kafadan, aynı ben gibi düşünüyor diyorum konuşmanın sonlarına doğru mutlaka bir hayal kırıklığı yaşıyorum. sizin bu yorumunuzda olduğu gibi. soner yalçın da çok iyi bir yazar olabilir ama devasa üstadlar dururken soner yalçın kim ki, ideolojisinin körelttiği bir kabiliyet bence.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz