Bugünkü (27 Nisan 2017) FETÖ haberleri

0

13Son dakika… Türkiye’nin bütün illerinde ‘mahrem imam’ operasyon

Toygun ATİLLA/İSTANBUL
26 Nisan 2017 – 09:04Son Güncelleme : 26 Nisan 2017 – 15:25
FETÖ’nün mahrem imamlarına ilişkin bugün sabah saatlerinde 81 ilde başlatılan ve şu ana kadar 1120 kişinin gözaltına alındığı operasyon büyüyor. Hürriyet’in edindiği bilgilere göre MİT ve Emniyet ortak düzenledikleri operasyonda FETÖ’nün Türkiye çapındaki tüm mahrem imamlarının listesine ulaştı. Gözaltı listesinde 7 bin isim yer aldı. Operasyonların ara vermeden süreceği ve hedefteki gözaltına alınacak isim sayısının 7 bini bulabileceği belirtiliyor. Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma kapsamında 4 bin 672 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan bin 448’inin daha önceden FETÖ’den tutuklu olduğunu açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

ŞU ANA KADAR 1120 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Türkiye genelinde 81 ildeki operasyona 8 bin 500 polis katılıyor.  Operasyonla ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Adalet Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz bir çalışma çerçevesinde, emniyetimize maalesef sızmış ve emniyetimizi dışarıdan yönetmeye çalışan, adına ’mahrem imamlar’ dediğimiz ve neredeyse alternatif bir emniyet yapılanması ortaya koymaya çalışan, devletin kendi kurallarını hiçe sayan ve bu konuda kendi gündemini, kendi taleplerini ve kendi iddialarını dile getirmeye çalışan bir yapıyı hem açığa çıkartmanın hem deşifre etmenin hem de çökertmenin çalışmasının en önemli adımı bu sabah Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde yapıla bir operasyonla gerçekleştirilmiştir. Hala devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde, bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır” dedi.

Son gelen bilgiye göre, şu ana kadar 1120 kişi gözaltına alındı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, FETÖ yapılanmasına karşı büyük bir operasyon başlatıldığı belirtilerek, “Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olan 81 ilde bin kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir” denildi.

Bu operasyonun kodları ise 15 Nisan’da Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı bir televizyon programında söylediği sözlerde gizli. Binali Yıldırım, FETÖ ile ilgili çok önemli tespitler yapıldığının üstünü çizmiş, ilerleyen günler de bunun operasyona dönüşeceğinin sinyallerini vermişti.

Operasyonun kodu Başbakan’ın açıklamalarında gizli
HEDEF GÖZALTI SAYISI 7 BİN

Hürriyet’in edindiği bilgilere göre, bu operasyonun perde arkasında Milli İstihbarat Teşkilatı’nın edindiği bilgiler var. MİT’in edindiği bu bilgilerin ardından çok kısıtlı sayıda kişi ile sınırlandırılan operasyon süreci için sabah saatlerinde düğmeye basıldı.

MİT ve Emniyet ortak düzenledikleri operasyonda FETÖ’nün Türkiye çapındaki tüm mahrem imamlarının listesine ulaştı. Listede 7 bin isim yer aldı. Bugüne kadar hem emniyet hem de diğer devlet kurumları içerisinde kendilerini gizlemeyi başaran “mahrem imamların” ismine ulaşıldı. Operasyonların ara vermeden süreceği ve hedefteki gözaltına alınacak isim sayısının 7 bini bulacağı bildirildi.

SAVCILIK: 4 BİN 672 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI, GÖZALTI KARARI OLAN ŞÜPHELİLERDEN 1448’İ FETÖ’DEN TUTUKLU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün emniyet teşkilatı içindeki üyelerinin sivil mahrem imamlarına yönelik soruşturma kapsamında 4 bin 672 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan bin 448’inin daha önceden FETÖ’den tutuklu olduğunu bildirdi. Tutuklular haricinde kalan 3 bin 224 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu, şuana kadar bin 120 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

GÖZALTI SAYISININ EN YÜKSEK OLDUĞU İL İSTANBUL

Gözaltı sayısının en yüksek olduğu il ise İstanbul. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın talimatı ile başlatılan operasyonlarda 580 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

İŞTE İL İL GÖZALTINA ALINANLARIN LİSTESİ

* İstanbul’da emniyet teşkilatındaki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olduğu iddiasıyla 580 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Mali Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan yaklaşık 2 bin polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. 417 adreste eş zamanlı yapılan aramalarda 172 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun çeşitli adreslerde devam ettiği öğrenilirken, 218 kişinin aranmasına devam ediliyor.

* Operasyonun merkezi Ankara’da ise Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 158 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

* İzmir’de şu ana kadar 76 kişi gözaltına alındı.

* Konya’da 119 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında yakalama kararı çıkartılan örgütte ‘abi’ olarak bilinen şüphelilerin adreslerine sabah saatlerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonla 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan öğretmenlikten ihraç edilen bir şüphelinin, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, “Çek babam, çek iyi çek, net çıksın” demesi dikkat çekti.

Firari emniyet müdürü, saklandığı mahrem imamının evinde yakalandı
* Kırklareli’nde gerçekleştirilen operasyonda emniyetin sözde imamı olduğu öne sürülen 4 öğretmenden M.Ç. ile A.K. gözaltına alındı. Firari şüpheli M.T. ile S.T’nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

* Van’da 36 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Sabah saatlerinde Van’da başlatılan operasyonda kapsamında 5 polis memuru gözaltına alnırken, 6 şüphelinin tutuklu olduğu ve diğer şüphelilerin ise arandığı belirtildi.

* Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri de operasyon kapsamında M.T ve N.G’yi gözaltına aldı.

* Batman’da bir öğretmen ve 2 polis gözaltına alındı.

* Kayseri’de Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 40 kişi yakalandı.

* Antalya’da FETÖ okullarında imamlık yaptığı tespit edilen 17 kişi gözaltına alındı.

* Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de ilde, aralarında kamudan ihraç edilmiş olan kamu personeli ile sivillerin de bulunduğu toplam 20 kişiyi gözaltına alındı.

* Elazığ’da aralarında öğretmen ve  fizyoterapistin bulunduğu 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

* Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, il merkezinde eş zamanlı 12 adrese operasyon yaptı. Operasyonda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 5 şüphelinin de arandığı belirtildi.

* Afyonkarahisar’da 12 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılırken, şahısların çoğunluğunun önceki dönemlerde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen eski kamu görevlileri olduğu ifade edildi. Gözaltına alınanlar arasında esnafların da olduğu bildirildi.

* Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah haklarında gözaltı kararı bulunan 26 kişiye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda FETÖ’nün mahrem imamları oldukları öne sürülen ve çoğunluğu öğretmen olan 17 kişi yakalandı, 9 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

* Hatay’da 78 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda 17 kişi gözaltına alınırken, haklarında gözaltı kararı alınan 41 kişinin cezaevinde olduğu geri kalan 20 kişinin de arandığı bildirildi.

* Burdur’da haklarında yakalama kararı çıkarılan 12 kişiye yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi. Tamamı mevcut emniyet mensubu polislerden oluşan şüphelilerden 8’i gözaltına alınırken, 4’ünün arandığı belirtildi.

* Samsun merkez ve Çarşamba, Bafra, Terme, 19 Mayıs ve Ayvacık ilçelerinde gerçekleştirilen 180 polisin katıldığı operasyonda, FETÖ/PDY’nin mahrem imam yapılanmasındaki emniyet imamları olduğu iddia edilen ve mesleklerinden ihraç edilmiş, açığa alınmış olan 25 öğretmen gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçen dijital veriler ile diğer delillere el konuldu. Olayla ilgili soruşturmanın geniş kapsamlı olarak sürdüğü ve gözaltı sayısında artış olabileceği belirtildi.

* Karaman’da da 8 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda şüphelilerden 4’ü gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

* Mersin’de edilen çeşitli mesleklerden 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezi ve Tarsus ilçesinde yaptıkları operasyonlarda şüphelilerden E.K, A.Y, M.Ç, D.K, A.S, A.O, M.D, M.K. ve M.H. gözaltına alınırken, M.N. isimli şüphelinin ise Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturmadan dolayı tutuklu olduğu öğrenildi. Diğer 7 şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

* Erzurum’da 68 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bu karar üzerine kentteki çeşitli adreslere operasyon yapan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri zanlıların bir kısmını yakaladı. Kentte, diğer zanlıların yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

* Denizli’de çoğunluğu öğretmen olan 50 kişi gözaltına alındı.

* Malatya’da 40 adrese eş zamanlı operasyon yapıldığı belirtildi. Operasyonlarda 17 şüpheli gözaltına alınırken şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, terör örgütüne ait simgelerin de arasında yer aldığı çok sayıda dijital doküman ve malzemenin ele geçirildiği belirtildi. Operasyon kapsamında 18 kişiyi yakalama çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

* Bilecik’te FETÖ’nün Emniyet Teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanması içinde bulunduğu belirtilen polis olmayan 6 kişi gözaltına alındı.

* Aydın’da operasyon kapsamında 30 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Hürriyet

FETÖ’ye en büyük operasyon: Mikro karttaki mahrem kadro
Fevzi KIZILKOYUN / ANKARA / TOYGUN ATİLLA / İSTANBUL
26 Nisan 2017 – 21:26Son Güncelleme : 27 Nisan 2017 – 10:23
FETÖ’nün mahrem imamlarına yönelik dün 81 ilde başlatılan operasyon, darbe girişiminden sonra örgütün ‘polis imamlığına’ atanan kişinin gözaltına alınmasıyla başladı. Bu kişinin üzerinde bulunan, saklamaya çalıştığı mikro karta el konuldu. Kartta örgütün mahrem imamlarının ve devlet kurumlarında çalışan üyelerinin listesi çıktı. Operasyonlarda 1120 kişi gözaltına alındı.

PAYLAŞ

Flip

Yorum yaz

A

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün Türkiye çapındaki organizasyon şemasında değişiklik yaptığı bilgisine ulaştı. Yapılan çalışmalarda FETÖ’nün yeni ‘polis imamı’ tespit edildi. Serbest meslek sahibi ve sivil olan bu kişinin izini süren MİT, Emniyet içindeki bağlantılarını da saptadı. Mahkeme kararı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı’nda özel operasyon birimi oluşturuldu.

KARTTAKİ ŞİFRE ÇÖZÜLDÜ

Operasyonun ilk aşamasında FETÖ’nün yeni ‘emniyet imamı’ gözaltına alındı. Güvenlik güçleri, bu kişinin üzerinde bulunan, yok etmeye çalıştığı mikro kartı fark etti. Şifreli kartın çözümü ile birlikte FETÖ’nün ‘mahrem imamları’ ve devlet kurumlarında aktif olarak görev yapan FETÖ’cülerin listesine ulaşıldı. Bu kişilerin yaşam tarzlarıyla kendilerini saklamaya çalıştıkları tespit edildi. Listedeki FETÖ’cülerin sayısı 7 binin üzerindeydi.

8 BİN 500 POLİS GÖREV ALDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda dün sabah saatlerinden itibaren yurt çapında eşzamanlı operasyonlar düzenlendi.
Türkiye’de 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı koordinasyonunda yapılan operasyonlarda, 54 ilde 1120 kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İstanbul’da da 80 kişi yakalandı. İstanbul’da hakkında gözaltı kararı verilen kişi sayısının 580 olduğu kaydedildi. Operasyonun genişleyeceği, gözaltı sayısının 10 bini bulabileceği kaydedildi.

Bu arada CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için verdiği ‘7 kişinin kaçırıldığı’ yönündeki soru önergesine ilişkin de ilginç bir iddia gündeme geldi. Önergede adı geçenler arasında FETÖ’nün mahrem imamlarının da bulunduğu ve çok gizli yürütülen soruşturmanın sızması ihtimali üzerine operasyonun erkene alındığı belirtildi.

SIR GİBİ GİZLENDİ

DARBE girişiminin ardından FETÖ’nün hücre yapılanması, deşifre olmamış mahrem imamlarıyla ilgili MİT ve EGM İstihbarat, Terör ve KOM Daire başkanlıklarının ortak çalışmasıyla mahrem imamlar deşifre edildi.

1448’İ CEZAEVİNDE

Bugüne kadar hem Emniyet hem de diğer devlet kurumları içerisinde kendilerini gizleyen ‘mahrem imamlar’dan 4 bin 672’sinin ismine ulaşıldı. Bu isimlerden FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan 1448’inin halen cezaevinde bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine 3 bin 224 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyonlarda dün adreslerde yapılan aramalarda sahte kimlikler, örgütsel iletişimde kullanılan cihazlar ve himmet listeleri ele geçirildiği belirtildi.

Şüphelilerin çoğunun örgütün Emniyet yapılanmasıyla bağlantılı olması nedeniyle operasyon sır gibi saklandı. Daire Başkanı, başkan yardımcıları ile müdürlerin dışında birimlere bilgi verilmedi. Operasyona katılan polislerin çoğu sabaha karşı baskınlardan haberdar oldu. Deşifre edilen listede bulunan mahrem imamların yurtdışına kaçma ihtimaline karşı iki hafta önce pasaportları iptal edildi. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından da 4 bin 500 kişi hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

Başbakan Binali Yıldırım 15 Nisan’da katıldığı bir programda dün yapılan operasyonlara işaret etmişti. Yıldırım, “Önemli bir tespit yapılmış durumda. Bu tespitin sonuçları, FETÖ ile mücadelede bize ciddi imkan sağlayacak. İşin seyri değişecek” demişti.

Kaynak: Hürriyet

12Son dakika: Binlerce polis açığa alındı

Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA
26 Nisan 2017 – 22:07Son Güncelleme : 27 Nisan 2017 – 08:55
Emniyet Genel Müdürlüğü FETÖ bağlantılı olduğu değerlendirilen 9 bin 103 polisi açığa aldı. Açığa alınanlar arasında Özel Güvenlik Daire Başkanlığı İstanbul Grubunda başmüfettiş olan 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Celal Yılmaz da var. Celal Yılmaz, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı iken 17 Ağustos 2015’te Küçükçekmece’de trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu’nu vurarak öldüğü gerekçesiyle tutuklanmış ve 8 gün sonra serbest bırakılmıştı. “Haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Yılmaz, aynı yıl 19 Kasım’daki duruşmada yeniden tutuklanmıştı.

İstanbul’da 2 bin 500 Ankara’da bin 350 olmak üzere Türkiye genelinde açığa alınan polislerle ilgili müfettişler soruşturma yürütecek.

Soruşturmalar sonunda örgütle bağlantısı tespit edilen teşkilattan atılacak, diğerleri göreve iade edilecek.

İhraç kararının bugün Türkiye’de 81 ilde FETÖ’nün emniyet teşkilatı ile bağlantılı mahrem imamlarına yönelik operasyondan sonra verilmesi dikkat çekti.

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA GELDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesinden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı;

“667 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin” 2’nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9103 Emniyet Teşkilatı mensubu görevden uzaklaştırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

AÇIĞA ALINANLAR ARASINDA O DA VAR

Yurt genelinde görevinden uzaklaştırılan 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubundan 829’unun İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunduğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre, 667 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname”nin 2’nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ikisi 4’üncü sınıf emniyet müdürü, biri emniyet amiri, 85’i komiser sınıfı, 741’i memur olmak üzere 829 personel açığa alındı.
Özel Güvenlik Daire Başkanlığı İstanbul Grubunda başmüfettiş olan 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Celal Yılmaz’ın da açığa alınanlar arasında olduğu belirtildi. Celal Yılmaz, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı iken 17 Ağustos 2015’te Küçükçekmece’de trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu’nu vurarak öldüğü gerekçesiyle tutuklanmış ve 8 gün sonra serbest bırakılmıştı. “Haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Yılmaz, aynı yıl 19 Kasım’daki duruşmada yeniden tutuklanmıştı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 2016 yılının şubat ayındaki son duruşmada, “meşru müdafaa sınırları ve mazur görülebilecek heyecan, korku ve telaş” nedeniyle sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına hükmederek Yılmaz’ı tahliye etmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yurt genelinde 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun, FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldığı bildirilmişti.

Kaynak: Hürriyet

 

11Silivri’de iki FETÖ/PDY davası görülüyor

Serpil KIRKESER /İSTANBUL,(DHA) Terör örgütü FETÖ / PDY’nin İstanbul genelindeki adliye yapılanmasına ilişkin 129 sanık hakkında açılan dava ile TRT ve Digitürk’ün yayınını kesmek için hareket eden 96 sanık hakkında açılan dava Silivri’de aynı anda görülüyor.

“15 TEMMUZ’DA DARBE EMRİ ALMADIM”

TRT ve Digitürk’ün yayınını kesmek için hareket eden 58’sı tutuklu 96 kişi hakkında açılan davanın 8. duruşması başladı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada  savunma yapan tutuklu sanık Albay Hamdi Acar, “15 Temmuz’da darbe emri almadım. Terörle mücadele kapsamında emir aldım, gereğini yerine getirmek için çalıştım” dedi.

“BİZLER DE MAĞDURUZ”

“Bizler de mağduruz gerçeğin ortaya çıkmasını herkesten çok biz istiyoruz” diyen sanık Acar, “Levent Albay’dan Digitürk’ün yayın akışının devamının sağlanması yönünde emir aldım” diyerek Digitürk binasına gittiklerini anlattı. Dijitürk binasında ilk kez polisten ‘Darbe’ ifadesini duyduğunu anlatan Acar, önce inanmadığını ancak  polis memurunun telefonundan köprüde yaşananları ve Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın bombalanmasına ilişkin görüntüleri gösterdiğini anlattı. Acar, “Saklayacak bir şeyimiz yok. Allah’a şükür. Bize bunu kim yaptı onu bilmek istiyorum” dedi. Sanık Acar’ın savunması hala devam ediyor.

ADLİYE YAPILANMASI DAVASINDA SANIKLAR SAVUNMA YAPIYOR

Öte yandan Silivri Ceza İnfaz Kurumları’nın karşısında bulunan binada İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ/PDY’nin adliye yapılanmasına ilişkin üçüncü  duruşmaya 87 tutuklu ile 26 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşma sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

Kaynak: Hürriyet

10Firari emniyet müdürü, saklandığı mahrem imamının evinde yakalandı

Hasan BÖLÜKBAŞ/ AKSARAY (DHA)
26 Nisan 2017 – 12:57Son Güncelleme : 26 Nisan 2017 – 12:57
AKSARAY’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın mahrem imamlarına yönelik düzenlenen operasyonda, daha önce hakkında yakalama kararı bulunan firari 4’üncü sınıf emniyet müdürü Hüseyin Arıoğlu, saklandığı mahrem imam olduğu iddia edilen bir kişinin evinde yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bugün 81 ilde örgütün emniyet teşkilatından sorumlu mahrem imamlarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılanlardan 28’nin Aksaray’da olduğu bilgisi üzerine Aksaray Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

28 kişiden 14’ünün daha önceki operasyonlarda tutuklandığı belirlendi. Diğer 14 kişiden 2’sinin de yine daha önceki operasyonlarda gözaltına alınıp, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı saptandı. Bunun üzerine kalan 12 kişinin yakalanması için bugün eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı, diğer 9 kişinin de Aksaray’dan taşındığı belirlendi.

FİRARI EMNİYET MÜDÜRÜ KAÇMAK İSTEDİ

Polis, Ortaköy İlçesi’nde örgütün mahrem imamı olduğu ileri sürülen Ahmet Koçak’ın evine düzenlediği baskında, başka bir sürprizle karşılaştı. Koçak’ın bulunmadığı evde arama yapıldığı sırada bir kişi evin arka penceresinden atlayıp kaçmaya başladı. Durumu fark eden polis, kaçan kişiyi yakalamak için peşinden koştu. Kısa süren kovalamacanın ardından kaçan şüpheli yakalandı. Yapılan üst aramasında üzerinden Diyarbakır nüfusuna kayıtlı B.K. adında sürücü belgesi çıktı. Yakalanan şüphelinin çelişkili ifadeler vermesi ve sürücü belgesi üzerinde yapılan araştırmada, ehliyetin sahte olduğu belirlendi.
Şüphelinin ise Karaman Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iken FETÖ/PDY soruşturma kapsamında ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan firari eski 4’üncü sınıf emniyet müdürü Hüseyin Arıoğlu olduğu saptandı. Arıoğlu  gözaltına alınıp, sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Kaynak: Hürriyet

915 Temmuz’da TRT ve Digitürk’ün yayınını kesme girişimi davası

Serpil KIRKESER / İSTANBUL, (DHA) TRT ve Digitürk’ün yayınını kesmek için hareket eden 58’sı tutuklu 96 kişi hakkında açılan davanın 8. duruşmasında tutuklu sanık Albay Hamdi Acar savunmasını yaptı. Tutuklu sanık Albay Hamdi Acar, ” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘bu bir kontrollü darbedir’ sözlerinin dikkate alınmasını ve üzerine gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kurgu da olsa, kontrollü de olsa, kontrolsüz de olsa bizi terörle mücadele var diye sokağa döktüler. Ben çocuğumun büyüdüğünü görmek istiyorum. Ömür boyu burada kalma durumumuz da var”  dedi.

Acar, “Genelkurmay Başkanlığı, komutanlar, ‘Kışlayı terk etmeyin’ emrini neden zamanında vermedi” diye konuştu.

Ttuklu sanık Albay Hamdi Acar  savunmasında Digitürk’ün yayın akışının devamının sağlanması yönünde emir aldığını ve Digitürk binasına gittiklerini anlattı. Sanık Acar, “Digitürk’e ulaştığımızda kapıdaki güvenlik görevlisiyle konuştum. Bu güvenlikçide darbe varmış gibi panik havasını görmedim. Bir süre sonra bulundukları yere sivil giyimli polislerin geldi. Polislere terörle mücadele kapsamında buraya geldiğimizi anlattım.  Digitürk binasında ilk kez polisten ‘Darbe’ ifadesini duydum. Önce inanmadım. Polis memuru telefonundan köprüde yaşananları ve Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın bombalanmasına ilişkin görüntüleri gösterdi. Polise yanlışlık varsa çözüleceğini söyledim. Durumu anladığımda polisle birlikte hareket ettim. Biz bir badirenin içine sokulduk” diye konuştu.

“ÖRGÜT ÜYELİĞİ SUÇLAMASINI KABUL ETMİYORUM”
“Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” diyen sanık Acar, “FETÖ /PDY terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum. Bank Asya’da hesabım yok. Bylock kullanmadım. Eşim de ev hanımıdır, örgütle bir bağlantısı da yoktur” diye konuştu.

“TSK İLE TÜRK MİLLETİ ARASINA KAN SOKMUŞLARDIR”
Maddi delilin ortaya çıkarılması için samimi olarak beyanda bulunduğunu söyleyen Acar, “15 Temmuz Türkiye’nin en karanlık hadisesidir. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Türk Milleti arasına kan sokmuşlardır. TSK ile emniyet arasına kan sokmuşlardır” şeklinde konuştu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİNİN DİKKATE ALINMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
“15 Temmuz bir askeri plan değildir. Darbenin 03.00’da yapılacağı ancak erkene çekildiği söyleniyor. Askeri plan deşifre olsa iptal edilirdi. 9 aydır anlayamadığım başarısız olacağı belliyken neden erkene çektiler” diyen sanık Hamdi Acar, “’CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘bu bir kontrollü darbedir’ sözlerinin dikkate alınmasını ve üzerine gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kurgu da olsa, kontrollü de olsa, kontrolsüz de olsa bizi terörle mücadele var diye sokağa döktüler. Ben çocuğumun büyüdüğünü görmek istiyorum. Ömür boyu burada kalma durumumuz da var. Genelkurmay Başkanlığı, komutanlar, ‘Kışlayı terk etmeyin’ emrini neden zamanında vermediler” ifadelerini kullandı.

“BU TUZAĞIN FAİLLERİNİN BULUNMASINI İSTİYORUM”
“Bu tuzağı kim kurdu, amacı, hedefleri neydi, kime hizmet ediyordu” diyen sanık Hamdi Acar, “Bu tuzağın faillerinin bulunmasını istiyorum. Darbeye iştirak etmedim. Yurtta Sulh whatsapp grubunda da  yokum. Toplantılara katılmadım” diyerek, kanuna aykırı emir almadığını söyledi.15 Temmuz darbe girişiminden önce bazı gazetelerde FETÖ’nün darbe yapacağı yönünde köşe yazıların olduğunu belirten Sanık Acar, Genelkurmay Başkanlığı’nın  bunu ihbar kabul edip işlem yapmış olması gerektiğini belirtti. Acar’ın savunmasının alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.

Kaynak: Hürriyet

8Kani Kudu, FETÖ/PDY davasında etkin pişmanlıktan serbest

 

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA) – BURSA’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Demokratik Gelişim Partisinin (DGP) eski Genel Başkan Yardımcısı 40 yaşındaki Kani Kudu’nun Bursa 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Etkinlik pişmanlık yasasından faydalanmak isteyen Kani Kudu, adli kontrol uygulanmak şartıyla tahliye edildi.
Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 30 Ağustos’ta Yalova’da gözaltına alınan DGP eski Genel Başkan Yardımcısı Kani Kudu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kudu hakkında, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmak veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek’ suçlarından ömür boyu hapis cezası istemi ile dava açıldı.
Bursaspor’da 2007 yılında yöneticilik te yapan Kani Kudu, Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde  bugün yapılan duruşmada, siyasete girmekte hata yaptığını, hiç bir kimseyle bağlantısı olmadığını, vakıf üyeliğinin bulunmadığını söyledi. Kudu, “Yaklaşık 9 aydır tutukluyum. Mağdur oldum. Tahliyemi istiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, Kani Kudu’yu,  cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alıp, etkin pişmanlık yasasından faydalanması için adli kontrollük koşulu ile tutuksuz yargı

Kaynak: Hürriyet

7FETÖ / PDY’nin adliye yapılanması davası

Serpil KIRKESER/İSTANBUL,(DHA)-TERÖR örgütü FETÖ / PDY’nin İstanbul genelindeki adliye yapılanmasına ilişkin 87’si tutuklu 129 sanığın “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada savunmalar alındı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları’nın karşısında bulunan binada İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üç gündür süren davada toplam 55 tutuklu sanık ifade verdi. Sanıklar, terör örgütü FETÖ / PDY üyeliği suçlamasını reddetti, örgütün şifreli haberleşme programı ‘Bylock’u’ da kullanmadıklarını savundu. Savunmaların alınmasına ara veren mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.
Öte yandan, haftaya da devam edecek olan davada sanıkların savunmaları alınacak.

Kaynak: Hürriyet

6Mahkeme başkanından itirafçı albaya “Bir doların faydasını gördün mü” çıkışı

Hürriyet Haber
26 Nisan 2017 – 23:25Son Güncelleme : 27 Nisan 2017 – 10:24
Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında ‘Şapka’ kod adlı gizli tanık Albay Hakan Bıyık ifade verdi. FETÖ elebaşının gönderdiği 1 doları 8 yıl taşıdığını söyleyince mahkeme başkanının, “Bari faydasını gördün mü?” diye çıkıştığı Bıyık, 6-9 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen toplantıda Adil Öksüz’ün de bulunduğunu belirtti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alınan Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı eski Kurmay Başkanvekili Albay Hakan Bıyık, İzmir’de görülen FETÖ/PDY davasında ‘Şapka’ kod adıyla gizli tanık olarak itiraflarda bulunmuştu. Daha sonra deşifre olan Bıyık, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında SEBBİS üzerinden tanık olarak ifade verdi.
Fetullah Gülen cemaati ile yakın temasının bulunduğunu kabul eden Bıyık, darbenin 15-22 Temmuz tarihleri arasında yapılmasının planlandığını, ağırlıklı olarak 15 Temmuz’un ön plana çıktığını ve belirtilen saatten öne çekildiğini daha sonra öğrendiğini söyledi. Bıyık, “15 Temmuz’dan 10 gün önce 5 Temmuz gecesi geç saatlerde jandarmanın cemaat imamı ‘Cihan’ kod adlı kişiden ‘Acil Ankara’ya gel’ mesajı aldım. 6 Temmuz tarihinde Ankara’ya gittim. Ama neden çağrıldığımı bilmiyorum. Ankara’da Tandoğan’dan bana mesajı gönderen kişi ile buluşarak Çayyolu üzerindeki bir villaya götürüldüm. Villada TSK’nın yönetime el koyma çalışmaları yapıldığını orada öğrendim. 6-9 Temmuz tarihine kadar o villada gördüğüm ve sonradan kim olduğunu öğrendim şu anda sanık olarak yargılanan Gökhan Şahin Sönmezateş de bulunuyordu. Bu toplantılarda grup çalışmaları yapılıyordu. Kimse kimse ile bilgi paylaşmıyordu. Sadece büyük salonda toplantı yapılıyordu. Gökhan Şahin Sönmezateş ile sadece bir kere konuştum. Darbenin 15-22 Temmuz gecesi yapılması ağırlıklı olarak konuşuluyordu. Ama 15 Temmuz tarihi ağırlıklı olarak görüşüldü. İki tarihte de saat 03.00 olarak düşünülüyordu. Daha sonra erkene çekildiğini öğrendim” dedi.

“Toplantıya katılanların hepsi Fetullahçı idi”

Hakan Bıyık, Ankara’daki villada yapılan toplantıya katılanların hepsinin Fetullahçı terör örgütüne mensup kişiler olduğunu kaydetti. Bıyık, ifadesine şöyle devam etti:

“Villaya gelen sivil imamların kod isimleri vardı. Sivil olarak gelen askeri personelin yanlarındaki kişiler imamlardı. Orada Gökhan Şahin Sönmezateş’in bire bir detaylı çalışmalarına vakıf değilim. Ama genel olarak konuşulan konu TSK’nın yönetime el koyması kara, hava kuvvetlerinin nasıl yol izleyeceği yönünde idi. Adil Öksüz o toplantının yapıldığı süre içinde oradaydı. O villada en büyük ‘Abi’ denilen kişi oydu. Namazları o kıldırıyordu. Herkes soruları ona soruyordu. Evin abisi bu herhalde demiştim. Daha sonra basından o kişinin Adil Öksüz olduğunu öğrendim. Adil Öksüz toplantılardan birinde salondan ayrılıp yan odaya geçip yaklaşık 10-15 dakika sonra yanımıza tekrar geldi. Bize yan odada ‘Sayın büyüğümüz ile görüştüm, hepinize selamımı var’ diye bir tabir kullandı. Bu selamı kimin gönderdiğini herkes biliyordu. Ben de bu kişinin Fetullah Gülen olduğunu biliyordum.”

Hakan Bıyık, ifadesinin ardından mahkeme heyeti ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları ve sanık avukatlarının sorularını cevaplandırdı. Mahkeme başkanı Bıyık’a “Villada yapılan toplantılarda darbe yapılırsa Cumhurbaşkanının durumu ile ilgili bir konu konuşuldu mu?” diye sordu. Bıyık, soruyu, “Salon toplantılarının birinde orada Cumhurbaşkanı ile ilgili kendisinin Huber Köşkü’nden bir ekiple alınarak hava yoluyla İstanbul’a getirileceği, oradan helikopterle denize açılan bir gemiye alınarak güvenliği sağlanacağı konuşuluyordu. Ama bununla ilgili olarak kimin görevlendirildiği konusu geçmedi. Sadece bir ara görevin Özel Kuvvetlere verilmesi konuşuldu. Ayrıca Özel Kuvvetlerde görevlendirilecek personel tek tek sıfırdan timler haline getirilerek oluşturulacağı ve bu kişilerin tamamının cemaatin üyelerinden oluşturulacağı konuşuldu” şeklinde cevapladı.

Mahkeme başkanının “Toplantılarda Yurtta Sulh Konseyi ile bir konuşma geçti mi” sorusuna ise Bıyık, “Toplantılarda Yurtta Sulh Konseyi ile ilgili bir konu konuşulmadı. Konseyin oluşturulduğu bir toplantı değildi. ‘Konsey şu kişilerden oluşuyor’ diye isim verilmedi. Sadece konuşmalarda Yurtta Sulh Harekatından bahsedildiğini hatırlıyorum” diye cevap verdi.

Toplantılar konusunda Adil Öksüz’ün yurt dışına çıkıp çıkmadığı sorulan Bıyık, “Telefonla yan odadan çıktıktan sonra Adil Öksüz bir konuşmasında ‘Bu Cumartesi ya da Pazar İstanbul’a, ardından ABD’ye uçacağım. Salı günü sayın büyüğümüz ile görüşeceğim, Çarşamba günü Türkiye’ye döneceğim’ şeklinde ifade kullandı” dedi.

Bıyık, ByLock kullanıp kullanmadığı sorusuna ise şu cevabı verdi:

“2012 yılında Diyarbakır’da yanımdaki imam aracılığı ile yüklemiştim ‘bundan sonra haberleşmeyi buradan yapacağız’ dedi. Uzun süre kullandıktan sonra o kişi bana telefonumdan ByLock’u kaldırmamı söyledi. Daha sonra WhatsAap programı kullandım. Ama kullanılan programdan farklı ana yüzü bulunan bir programdı.”

“1 doların faydasını gördün mü”

Mahkeme başkanı, Bıyık’a “O villada 1 dolar dağıtıldı mı?” diye sordu. Bıyık’ın “8 yıl benden sorumlu imam bana 1 dolar verdi. Bu doların Fetullah Gülen tarafından gönderildiğini, yanımdan ayırmamamı, bana bereket getireceğini söyledi” cevabı üzerine mahkeme başkanı da, “Bir faydasını gördün mü bari?” şeklinde çıkıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarının ‘O villada gruplara ayrılmanın kriteri neydi’ sorusuna Bıyık, “Havacılar bir odada denizciler ayrı odada bulunuyordu. Ben jandarma olarak o evde tek başıma idim. Asıl jandarma grubu oradaymış, onlar bayrama gitmişler o yüzden beni oraya çağırmışlar. 15 Temmuz için bana görev verilmedi” dedi.

Yine avukatların ‘Darbe teşebbüsünün başarısız olması konusunda alternatif planlama yapılıyor muydu’ sorusuna Bıyık, “Toplantılarda böyle bir konuşmaya şahit olmadım” dedi.

Cumhurbaşkanın alınması planlanan yerde olamaması durumda alternatif bir plan var mıydı sorusuna BIyık, “Hayır konuşulmadı” cevabını verdi.

“Adil Öksüz’ün kod ismi telaffuz edilmedi”

Hakan Bıyık, avukatların Adil Öksüz’ün kod adı neydi sorusuna, “Orada kendisine abi veya hocam diye hitap ediyordu. Kod ismi telaffuz edilmedi” derken, ‘Adil Öksüz dışında kamuoyunun tanıdığı bir isim var mıydı’ sorusuna, “İsmini daha sonra basından öğrendiğim at kuyruklu gözlüklü olarak gördüğüm Harun Bibiş isimli bir şahısta orada bulunuyordu” dedi.

‘Adil Öksüz ve Gökhan Sönmezateş bir arada mıydı’ sorusuna ise Bıyık, “Mutfakta Adil Öksüz ve Gökhan Sönmezateş ile adını bilmediğim kişilerin bir arada oturduğunu ve sohbet ettiğini gördüm. Ama ne konuştuklarını bilmiyorum” dedi.

Cumhuriyet Savcısının ‘toplantılarda yaklaşık kaç kişi vardı’ sorusuna Hakan Bıyık, “Her gün giren çıkan değişmekle birlikte orada bulunan kişi sayısı sivil şahıslar dahil olmak üzere 15’ten aşağı değildi. Ben kalacak yerim olmadığı için orada kaldım” dedi.

Kaynak: Hürriyet

5Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast timi davasına devam edildi (3)

DHA
26 Nisan 2017 – 19:05Son Güncelleme : 26 Nisan 2017 – 19:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast timi davasına devam edildi (3)
YARBAY GÜVEN, “ALİ YAZICI’YI 15 TEMMUZ’DA TANIDIM”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a düzenlenen suikast girişimi davasında SEGBİS ile tanık olarak dinlenen ve Ankara’da cezaevinde tutuklu bulunan Yarbay Emin Güven ifadesinde, sanıklardan Binbaşı Şükrü Seymen’le aynı birlikte olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başyaveri Ali Yazıcı’nın Ali Yazıcı’yı ise 15 Temmuz’da tanıdığını söyledi. Yarbay Güven şöyle devam etti:
“Özel Kuvvetler’de görevli Albay Fırat Alakuş beni telefonla arayıp, Muhafız Alayı’na çağırdı. Odada 10-15 personel vardı. Ali Yazıcı’yı orada tanıdım. Albay Fırat, Ali Yazıcı’nın Antalya tarafına gideceğini, kendisine eşlik etmemi istedi. Yolda Ali Yazıcı sürekli telefonla konuşuyordu. Afyonkarahisar tarafında mola verdik. Molanın ardından yolumuza devam ettik. Muğla istikametine gidileceğini, Cumhurbaşkanına evrak vereceğini söyledi. Akşam hava karardı. Telefonda darbe olduğunu öğrendi. Bir yerleri aradı ve sonrasında, ‘Genelkurmay tatbikat yapıyor’ dedi. Otomobili Çiğli’ye sürmemi istedi. Verdiği emri uyguladım. Nizamiyede otomobili almadılar. Üs komutanının odasına götürüldük. Televizyondan darbe bildirisi okundu. Üstten bir türlü çıkamadım. Misafirhanede Ali Yazıcı ile ayrı ayrı odalarda kaldık. Sabah saat 08.00’de oradan ayrıldım. Sonrasında otobüse binerek Bodrum’daki ailemin yanına gittim.”
Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, tanık ve sanık avukatlarının sorularını da yanıtlayan Yarbay Güven şunları anlattı:
“Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’i tanımıyorum. Ali Yazıcı’nın kendisini nizamiyenin önünde durdurup arabasına bindiğim yönünde verdiği ifade doğru değildir. Kendisinin Çiğli’de askeri hattı kullandığını hatırlamıyorum. Kameriyede oturduğum sırada masanın üzerinde Marmaris yazan uydu fotoğrafları vardı. Haritalar üzerinde bir çalışma yapıldığını görmedim. Bununla ilgili olarak Ali Yazıcı’ya bir görev verilip verilmediğini bilmiyorum. Daha önce kendimin cemaatle görüştüğümü ifade etmiştim. Terörist değilim. Ali Yazıcı’nın FETÖ’cü olup olmadığını bilmiyorum. Yolda darbeyi öğrendiğini zaman hiç yorum yapmadı. Sürekli telefonla meşguldü. Ali Yazıcı’yı kontrol altında tutmak için bir görev almadım.”
Yarbay Emin Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başyaveri Ali Yazıcı’nın birçok sorusunu da cevaplandırdı. Yarbay Güven, “Muhafız Alayı lojmanı yakınında aracına bindim. Fırat albayın söylemesi üzerine aracı ben kullandım. Kendisinin bana somut bir tehdidi olmadı. Darbe haberini aldıktan sonra kendisinden ürktüm. Bir an önce arabadan inmek istedim” dedi.

Kaynak: Hürriyet

4TEM’de, Fethullah Gülen kitapları ve dolar bulundu

Ünsal YÜCEL/HAVSA (Edirne), (DHA) – EDİRNE’nin Havsa İlçesi’nde TEM otoyolu üzerindeki köprünün ayakları kenarına bırakılmış karton koli içerisinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen’nin yazdığı 27 kitap ile Amerikan Doları ve Arabistan Riyalı bulundu.
Havsa İlçesi’nde aracıyla TEM otoyolunda ilerleyen M.K., Hasköy gişeler mevkiindeki otoyol köprüsüne geldiğinde mola verdi. Köprünün ayakları altına karton kutu içerisinde kitaplar olduğunu gören M.K., durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, karton kutu içerisinde FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’nin yazdığı 27 kitap, 1 adet 1 dolarlık banknot, 3 Arabistan Riyalı, 1 vesikalık fotoğraf, 1 posta pulu ve 1 güneş gözlüğü buldu. Jandarma ekipleri yaptıkları incelemede doküman ve malzemeler üzerinde herhangi bir parmak izine rastlamadı. Koli içerisinde bulunan doküman ve malzemelere incelenmek üzere el konuldu.

Kaynak: Hürriyet

3Sivas’ta ‘Bylock’ operasyonu: 12 gözaltı

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) – SİVAS’ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslek odaları üyeleri ve bazı kamu personellerine yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.
Sivas’ta Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında meslek odaları üyeleri ve kamu kurumlarında çalışan personellere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda güvenlik araştırması sonucu örgütün şifreli haberleşme programı ‘Bylock’u kullandıkları tespit edilen 12 kişi gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan 6 kişinin de arandığı öğrenildi.

Kaynak: Hürriyet

2Bursa’da FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 5’i eski polis 14 kişi adliyede

Mehmet İNAN-Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, (DHA)-BURSA merkezli 4 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan, örgütün gizli haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu tespit edilen aralarında polislerinde bulunduğu toplam 14 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta salı günü Bursa merkezli İstanbul, Ankara ve Balıkesir’de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen aralarında polisler ve yakınlarınında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamaları ardından 14 şüpheli bu sabah mahkemeye sevk edildi.

Kaynak: Hürriyet

1Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit görevden alındı

Ayhan AYDEMİR/BAFRA (Samsun), (DHA) – SAMSUN’un Bafra İlçesi Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, FETÖ soruşturması kapsamında görevden alındı.
Samsun’un Bafra İlçesi 3.sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, 667 sayılı ‘Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname’nin 2’nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı. Yiğit’in yanı sıra ilçe emniyet müdürlüğünde görevli 1 komiser yardımcısı da görevinden uzaklaştırıldı.

Kaynak: Hürriyet

 

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz