Özgürlük ve çok seslilik – Kadromuzu genişleterek büyüyoruz

3
Latest posts by Sinan Eskicioğlu (see all)

Ortak olup bir işyeri yönettiniz mi?

Ortaklık zordur. Orta yolu bulmanız gerekir.
Gelin buna daha net bir örnek verelim: Evlilik.

Evlilik, kelimenin tam manasıyla orta yolu bulmadır. Eğer abartılı maçoluk yaparak örtmeye çalıştığınız aşağılık kompleksleriniz yoksa.

Camiye dönüşecek olan Ayasofya konusunda bile orta yolu bulmak zor. Yapılan tartışmalara göz attığımızda, makul bir akıl, aslında tarafların haklılık paylarının olduğunu görür.

Ülkenin yönetilmesi de aynı bunun gibi.

Abartılı maçoluk yapmaya gerek yok. Türk toplumu dişil özelliklere sahip olduğu için midir bilinmez, abartılı maçoluk yapan bir zihniyetin baskısını yaşıyoruz. Toplumun hoşuna gidiyor bu, ama benim değil.

Oldum olası bu abartılı maçoluktan hazzetmem. Bunda bir eksiklik olduğunu bilirim. Eksiklik var ki, abartılı maçoluk var.
Bu tarz içinde zıtları barındırır.

Nasıl mı?

İçteki aşağılık kompleksi ve eksiklik bilinci, dıştaki abartılı maçolukla kapatılmaya çalışılır.

Ocakmedya olarak tarzımız bu değil.

Tarzımız: Özgürlük ve çok seslilik.

Evet, zor olanını tercih ediyoruz.

2010 yılından beri böyle bir ortamı hedefledim. Hatta öyle ki, özgürlük ve çok seslilik adına dernek kurma teşebbüslerim oldu, ama toplumda buna cesaret edecek insan sayısı çok az.

Cesaret, toplumdaki diğer insan grupları için değil tabi ki. İnsanın kendine ve egosuna karşı cesur olması. Kendi egosunu frenleyebilmesi, içindeki hırslarını durdurabilmesi. Bir bakıma nefs terbiyesi de diyebiliriz.

Ocakmedya’nın ses renklerini arttırıyoruz ve arttırmaya da devam edeceğiz.

Bu sebeple yeni yazarlarla zenginleşiyoruz.

Deniz Kılıçer, Demet Murek, Kerstin Mutlu ve Harun Güven…

Çok farklı fikirlerin ve düşüncelerin ifade edilebildiği merkez, ocak olacağımıza inanıyorum.

Ayrıca gençleri de aramızda görmek istiyoruz. Genç derken kimi kastediyoruz, bu da önemli. Yaşları daha genç olup, toplumun dayattığı fikir ve yaklaşımlardan farklı düşüncelere sahip yeni filizler…

‘Genç kalemler’ bölümümüzü hizmete açıyoruz. Sevgili gençler, bizlere göndereceğiniz yazılarınızı bu bölümde yayınlayacağız. Dikkat edeceğiniz tek kısıtlama, içerikte başkasına hakaret ve küfür edilmemesi.

Bir yeni bölüm daha açıyoruz:

‘Misafir yazarlar’.

Sizler de fark etmişsinizdir, seçilmiş yazılar bölümünü kaldırdık. Seçilmiş yazıları da bundan böyle ‘misafir yazarlar’ bölümünden okuyabilirsiniz.

Ayrıca bize yazı göndermek isteyen herkesin yazılarını bu bölümde yayınlayacağız.

Seslerini duyuramayanların seslerini de renklerimize katmak istiyoruz. ‘Başkasına hakaret ve küfür’ içermemesi şartıyla.

Üzerinde durmak istediğim bir başka konu da Ocakmedya’ya yazılarıyla katkı sağlayan eski yazarlarımıza teşekkür etmek.

Daha farklı platformlarda olmak istedikleri için bizlerden ayrılan Adelina hanım ve Veysi bey’e teşekkürlerimizi sunarken, tuttukları yeni yolda kendilerine başarılar diliyoruz.

Tek sesliliğe evrilen basının, Türkiye mozaiği gibi çok sesliliğe dönüşeceği günlerin yakın olduğuna inanıyoruz.

Sevgi ve Bilgiyle kalın

Önceki İçerikKamu Malı…!
Sonraki İçerikKaçkar Dağları’nın Bulut Denizi..
Sinan Eskicioğlu kimdir? 1974 İzmir’de dünyaya geldi. Agah Efendi İlkokulu’nda eğitim hayatına başladı. İzmir İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra ÖSYM sınavlarında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı. Kelam dalında ‘Allah’ın iradesi ve Nedensellik Problemi’ isimli bitirme teziyle, gecikmeli olarak 2000 yılında üniversiteden mezun oldu. 28 Şubat sürecinin etkisiyle İlahiyat fakültesi mezunlarının öğretmen yapılmaması yüzünden 2002 yılına kadar ticaretle ilgilendi. 2002 yılında D.E.Ü. İlahiyat Fakültesi’nde Din Felsefesi dalında yüksek lisansa başladı. Aynı yıl yüksek lisans programını yarıda bırakıp Almanya’ya gitti. Almanya’da Diyanet’e bağlı çeşitli camilerde eğitmenlik ve öğretmenlik yaptı. Duisburg-Essen Üniversitesi Sosyal işler ve yöneticilik bölümünde eğitim aldı. 2007-2011 yılları arasında IGMG (Avrupa Milli Görüş)’de Düsseldorf Bölgesi Eğitim Merkezi müdürlüğü ve bölge eğitmeni olarak çalıştı. 2011-2013 yılları arasında Osnabrück Üniversitesi Protestan Mezhebi bölümünde eğitimine devam etti. 2016 yılından itibaren Ocak Medya gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. 2020 yılında gazetenin genel yayın yönetmenliğini üstlenen yazar Almanca, İngilizce bilmektedir. şimdiye kadar yayınlanmış olan yedi kitabı vardır. Yok Edin İnsanın İnsana Kulluğunu- Kişiselleştirilmiş İslam, Zeytin Ağacı (Roman), Katar istanbul, Müslüman Kardeşlerden Ak Parti’ye İslamcılık., Tarihteki Dindar Zalimler. İbn Sina, İbn Haldun

3 YORUMLAR

  1. Bir okurunuz olarak Adeline hanım ile Veysi beyin tekrar yazmalarını teklif ediyorum.
    Ikisinin yazılarını mutlaka okuyordum.
    Hayırlı günler kardeşim.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz